ÚJ TARTALMAK

Götli Kinga Réka - Megbonthatatlan létező - A mag



Test-lélek-szellem. Ennek hármasa, s egyensúlyi rendszere határozza meg a minket körülölelő, s bennünk működő harmóniát, itt e földi világban. Természetesen, eme strukturális egység utunk végeztével fölbomlik, s csak a létezés és ahhoz köthető esszenciális alkotónk marad meg.

    Kérdés, hogy az életben, ezen belső fénylő mag felragyog-e előttünk, ráeszmélünk-e úgy, hogy tudatosan birtokoljuk. Mert, ha az élet terheit elengedjük és cselekvőként is létünk és lényünk központjában tartózkodunk, megbonthatatlan, feloldhatatlan esszenciává válunk mi magunk is.
S ha eme fénylő és pulzáló magvakká válunk a jelenben, mely forrása az eredet, s annak több ezer éve, így eltelt lényegi létünk és az előttünk álló változó szintén kitisztul és felfénylik. Utunkat az igazság és a szépség örök fényereje hatja át. Bennünk megjelenik a forrás, s erővel mossa át minden alkotónk, mi magunk is forrássá, emberi kutakká válunk. Merítünk, merítkezünk.
Testünk lesz a ház, belsejében oltárt állítunk, s szüntelen áldozunk. A megszentelődés misztériuma élővé és hatóvá válik. Van-e szebb, eme feltisztult útnál, mely belőlünk, s a forrás által felragyog.
A szívünkbe, tudatunkba, lelkünkbe belövellt impulzus új, meg nem nyílt kapukat és ablakokat tár fel előttünk, s minden mozdulatunkat a gondviselés követi.
Misztériumjáték indul, s az élet megszentelt játékká válik a létezés jelen idejű földi palettáján.
De mennyit hezitál és fél az ember megválni a terheitől, mely erős kötélzettel béklyóban tartja saját hétköznapi börtönében. Elindulunk, visszalépünk. Szabadulunk, majd ismét sodródunk. Pedig ott a templom, benne az oltár, azon a felfénylő örök mag, s abban az el nem múló, soha ki nem apadó igaz forrás. Mi mag-unk.
Ha belső esszenciánk, valóban kibonthatja magát, teret biztosítunk számára, hatása megmutatkozik. Életünk létezéssé válik, s csoda fakad ott, ahol nem is remélnénk. Saját magunk ajándékaivá válunk. Mi leszünk a megbonthatatlan, ragyogó, eleven, felébredt mag.
A magból a virágzó, s a megtisztult, forrásként működő, emberi létező.
Az élet, s a természet rendje bennünk egyé válik.
Szüntelen Ünnepünk az Élet éltetése!


Götli Kinga Réka




Oszdd meg:

Megjegyzés küldése

 
Copyright © 2014 Comitatus folyóirat. Designed by OddThemes